Forma na hamburgery Vám pomůže vytvořit pravidelné placičky z
mletého masa bez otřepených okrajů, které můžete buď usmažit nebo
ugrilovat. Do formy vložíte namleté maso a pomocí víčka upěchujete.
Pokud koupíme kvalitní libové maso, nepotřebujeme jako pojivo vejce
ani strouhanku. Doporučujeme nejlépe maso hovězí. Čerstvé maso
třeba z plecka, které si ochutíme francouzskou hořčicí, solí,
zeleným pepřem, worcesterem - a máme skvělý materiál na hamburger.
Maso si zaslouží dobře ručně promíchat, při zpracování a tvarování
masa Vám pomůže studená voda, maso se potom nelepí. Vytvořeným
karbanátkům prospěje chvilka odpočinku v lednici před přípravou. Na
začátku grilování necháme hamburgery v klidu zatáhnout, než jdou
sami lehce z roštu, pokud tuto zásadu dodržíme, čistě je obrátíme.
Maso si musí ale odpočinout i po tepelné úpravě před podáváním.
Vlastnosti:
- Materiál: hliník, plast
- Rozměry: forma vytvoří hamburgery o pr. 11,5 cm, v. 1,7 cm